Ryömivät hyönteiset

Ryömiviä hyönteisiä eksyy asuntoihimme suojan, lämmön ja ruuan perässä. Inhottavana esimerkkinä ruoan houkuttelemana asuntoihimme kulkeutuu mm. Sokeritoukka, joka viihyyy hyvin kuivakaapeissa tai kylpyhuoneissa. Epähygieenisyyden lisäksi sokeritoukka voi aiheuttaa aineellistakin vahinkoa , sillä sille maistuu sokerin ja tärkkelyksen lisäksi myös selluloosa, joten myös kirjat, paperit ja erilaiset tekstiilit ovat sen ruokalistalla. Sokeritoukka on yleinen asuntovieras, jonka häätäminen työllistää tuholaistorjujia runsaasti.
 
Suurinta ongelmaa sisätiloissa aiheuttavat kuitenkin luteet, sillä niistä eroon pääseminen on haastavaa ja vaatii AINA tuholaistorjujan ammattimaiset otteet, nimittäin luteet voivat myös tottua torjunta-aineisiin. Monesti itsenäisesti suoritetut karkoitukset vain pahentavat tilannetta ja saavat syöpäläiset leviämään myös naapuriin.
Luteet leviävätkin helposti tekstiilien ja ihmisten mukana, aiheuttavat kutinaa puremillaan sekä niiden uloste on jopa voimakkaan hajuista.
 
Useimmiten nämä tuholaiset majailevatkin sänkyjemme välittömässä läheisyydessä, joten petivaatteiden vaihtaminen säännöllisesti on hyvä ennalta ehkäisy. Jos havaitset poikkeavia hajuja tai epäilet että asunnossasi on luteita, ota yhteys torjujaan välittömästi. 
 
Ryömivät hyönteiset viihtyvät yleensä tekstiileissä, kuten sohvassa tai sängyssä, sekäkatseilta piilossa, ja niitä voi piiliä mm. Porausreijissä, rappauksen halkeamissa tai jopa pistorasioiden sisällä. Ammattilainen käy syöpäläishavainnon jälkeen koko asunnon läpi, jotta kanta saadaan hävitettyä kerralla kokonaan.